Jouw zwangerschap

Wij als verloskundigen houden de gezondheid van jou en je baby in de gaten en beantwoorden al je vragen rondom je zwangerschap.

Onze verloskunde

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Een spannende tijd is aangebroken. Je hebt misschien vragen. Je mag je nu ook aanmelden bij een verloskundigenpraktijk naar keuze. Maar, wat doet een verloskundige eigenlijk precies voor je?

Een verloskundige ondersteunt je tijdens je zwangerschap, bevalling en het kraambed. Je kunt een verloskundige altijd bellen in geval van spoed. Maar ook als je ongerust bent of vragen hebt.

Tijdens jouw zwangerschap

De verloskundige houdt jouw gezondheid en die van je baby in de gaten door zwangerschapscontroles. Tijdens deze controles kijkt de verloskundige hoe de baby groeit, meet zij je bloeddruk, luisteren jullie samen naar het hartje, beantwoordt zij je vragen en geeft zij informatie en advies passend bij de termijn van je zwangerschap. Het onderstaande controleschema geeft je een beeld hoe vaak je langskomt voor controle. We kunnen het controleschema aanpassen waar nodig, aan de hand van jouw wensen.

Het controleschema:

Aantal zwangerschapsweken Vervolgafspraak
7- 20 weken zwanger (1e controle) Om de 5- 6 weken
20-30 weken zwanger Om de 4 weken
30-36 weken zwanger Om de 3 weken
Vanaf 36 weken zwanger Elke week
*Kantel je mobiel naar landscape view om tabel volledig zichtbaar te krijgen.

De bevalling

Rond 36 weken bespreken wij je wensen en ideeën over de bevalling. Bijvoorbeeld waar je wilt bevallen, thuis of in het ziekenhuis. Weetje: veel zwangeren denken dat een bevalling in het ziekenhuis daadwerkelijk door het ziekenhuis zelf wordt begeleid. Niks is minder waar. Als jij gezond zwanger bent, begeleiden wij ook je bevalling in het ziekenhuis. Tijdens je bevalling voert de verloskundige verschillende controles uit. Natuurlijk houdt zij ook de baby goed in de gaten. Daarnaast geeft zij tips en adviezen om de bevalling zo goed mogelijk door te komen. Als bijvoorbeeld de baby in het vruchtwater poept of als de bevalling onvoldoende vordert, neemt het ziekenhuis de bevalling over. Ook dan blijven wij zo lang als mogelijk aanwezig.

De kraamweek

Na de bevalling start de kraamweek. Tijdens de kraamweek ondersteunt de kraamverzorgster je thuis met het ouderschap en controleert zij jou en je baby. De kraamverzorgster is gedurende een week elke dag een aantal uur bij je thuis om je helpen. Als verloskundige komen wij in de kraamweek 3 tot 4 keer bij je langs om te kijken hoe het met jou en met de baby gaat. Natuurlijk zijn wij er ook om je vragen te beantwoorden. Daarnaast belt de kraamverzorgster ons als zij zich zorgen maakt.

Jouw zwangerschap nog niet aangemeld?
Meld je aan en we plannen samen een kennismaking bij onze praktijk.

Veelgestelde vragen

Hoe groot en ervaren is jullie team?

Wij werken met vier vaste verloskundigen. Onze manier van werken is in deze regio uniek. Elke dag zullen er twee verloskundigen voor jullie klaar staan. Zo zorgen wij ervoor dat er altijd een verloskundige van onze praktijk aan jouw bed komt, ook in het geval van drukte. Bekende gezichten, tijd hebben voor de zorg en bij de bevalling blijven ook als je tijdens de bevalling wordt overgenomen door het ziekenhuis, daar staan wij voor.
Alle verloskundigen hebben veel ervaring en hebben al bij vele bevallingen aanwezig mogen zijn. Je bent bij ons in goede handen!

Wat doet een kraamverzorgster?

Tijdens de kraamweek komen wij een aantal keer langs. Dit is meestal om de dag. De kraamverzorgster is elke dag bij jullie thuis voor het controleren van moeder & baby, voor adviezen en tips, voor hulp bij de voeding en eventueel wat huishoudelijk werk. De kraamverzorgster houdt goed in de gaten of alles goed gaat met de gezondheid van moeder en kind. Indien zij zich zorgen maakt, neemt zij contact met ons op.

Heb ik tijdens mijn zwangerschap altijd dezelfde verloskundige?

Wij werken met meerdere verloskundigen. Dit houdt in dat je ook verschillende gezichten kunt treffen in de zwangerschap. Vind je het fijn om maar 2 of 3 verloskundigen te zien in de zwangerschap? Of wens je het hele team te leren kennen? De keuze is helemaal aan jou en we passen het aan naar jouw wensen.

Ik ben niet zwanger, wel een kinderwens.

Veel mensen denken dat een verloskundige alleen voor mensen is die daadwerkelijk zwanger zijn. Maar dit is zeker niet waar! Hebben jullie een kinderwens? En vind je het fijn om met ons te praten over het zwanger worden? Bel ons dan voor een afspraak en wij zullen je vragen beantwoorden en alvast informatie meegeven.

Hoe krijg ik informatie over de onderzoeken naar de gezondheid van mijn baby?

Indien je informatie wenst over de onderzoeken naar de gezondheid van je baby, informeren wij je aan het begin van de zwangerschap. Je krijgt dan verschillende informatieboekjes mee en wij geven je advies. Wil je liever jezelf alvast voorbereiden of wil je nog informatie nalezen? Op onze website benoemen wij ook de verschillende onderzoeken. Kijk ook op de website: onderzoekvanmijnongeborenkind.nl

Contact

085 0797080 Praktijk
085 0797082 Spoed

info@verloskundigenuitgeest.nl

Adressen

Verloskundigenpraktijk
Uitgeest & Akersloot
Molenstraat 1
19 11 BR Uitgeest

Julianaweg 20
1921 BG Akersloot

Aanmelden

Meld online je zwangerschap bij onze praktijk aan.

Privacyverklaring
Cookiebeleid