Waar wil je bevallen?

Thuis of in het ziekenhuis? Op de locatie naar voorkeur, begeleiden we jou met alle zorg en aandacht.

Een bevalling thuis of
in het ziekenhuis

Als je gezond zwanger bent en geen complicaties hebt tijdens de zwangerschap, ben je vrij om te kiezen voor een bevalling thuis of in het ziekenhuis.

De verloskundigen van Uitgeest en Akersloot werken samen met twee ziekenhuizen, namelijk het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar (voorheen MCA).

Wat te regelen?

Voor jouw bevalling zijn een aantal praktische zaken die je geregeld wilt hebben. Zowel als je thuis wilt bevallen of poliklinisch (in het ziekenhuis).

Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk beschikt over kraamsuites waar je kunt bevallen en waar je (indien noodzakelijk) na de bevalling kunt blijven. Zo hoef je niet onnodig naar een andere kamer of een kamer te delen. Deze suites beschikken allemaal over een eigen douche en toilet en zijn voorzien van kleurrijk behang. Het Rode Kruis Ziekenhuis geeft maandelijks een voorlichtingsavond over de bevalling. Tijdens de presentatie zie je een video van de kraamsuites. Als het rustig is, biedt het RKZ je de mogelijkheid om een kraamsuite te bekijken.

Adres: Vondellaan 13, Beverwijk

Noordwest Ziekenhuisgroep

Het MCA is gefuseerd met het Gemini Ziekenhuis en heet sindsdien Noordwest Ziekenhuisgroep. Het ziekenhuis beschikt over huiselijk ingerichte geboortekamers. Elke kamer heeft een eigen toilet en douche. De eerste nacht na de bevalling mag je (indien noodzakelijk) in de geboortekamer blijven. Als je na die nacht nog niet naar huis mag, word je opgenomen op de kraamafdeling. Je verblijft dan in een vierpersoonskamer. Net als het Rode Kruis Ziekenhuis biedt de Noordwest groep ook voorlichtingsavonden over de bevalling aan.

Adres: Wilhelminalaan 12, Alkmaar

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van thuis bevallen?

Als je gezond zwanger bent en jouw bevalling voorspoedig verloopt, is thuis bevallen veilig. Dit is gebleken uit verschillende onderzoeken. Deze onderzoeken laten ook zien dat de thuis situatie zorgt voor minder ingrepen. De thuissituatie is vertrouwd, geeft rust en het is erg fijn dat je niet meer onderweg hoeft met weeën of na je bevalling richting huis. Jullie baby wordt geboren in zijn of haar eigen huis. Geen vreemde bacteriën of geuren. Voor de partner kan een thuis bevalling ook prettig zijn. Zo heb je je eigen spullen, kun je af en toe even een broodje maken voor jezelf of die lekkere kop koffie inschenken. 

Waar zal ik bevallen, wat is jullie advies?

Hier hebben wij geen mening over! Als je medisch gezien geen reden hebt om in het ziekenhuis te bevallen, is deze keuze volledig aan jou zelf. Kies wat het meeste rust gaat geven. Of dit poliklinisch is of thuis, wij zullen de bevalling begeleiden. Het kan zijn dat jij en je partner er anders over denken. Dan kan het prettig zijn om hierover te praten met ons tijdens een controle. Geef dit bij ons aan, dan zorgen wij ervoor dat hier extra tijd voor wordt vrijgemaakt.

Heb je een vraag, maar wordt deze niet direct beantwoord op onze website?
Neem contact met ons op en/of raadpleeg onze pagina Veelgestelde vragen (FAQ).

Contact

085 0797080 Praktijk
085 0797082 Spoed

info@verloskundigenuitgeest.nl

Adressen

Verloskundigenpraktijk
Uitgeest & Akersloot
Molenstraat 1
19 11 BR Uitgeest

Julianaweg 20
1921 BG Akersloot

Aanmelden

Meld online je zwangerschap bij onze praktijk aan.

Privacyverklaring
Cookiebeleid