Borstvoeding geven of flesvoeding?

Het wel of niet geven van borstvoeding is iets persoonlijks. Iedereen heeft daarover haar eigen gedachtegang en mening. Wij vinden het allerbelangrijkst dat jij kiest waar jij je het prettigste bij voelt. Wel is het goed om je in te lezen in de voordelen en nadelen van borstvoeding en flesvoeding.

Borstvoeding

Borstvoeding is de beste keuze voor je kindje, dat blijkt uit vele wetenschappelijke onderzoeken die wereldwijd zijn uitgevoerd. Het advies van The World Health Organisation is dan ook om 6 maanden borstvoeding te geven en tot 2 jaar in combinatie met ander eten en drinken. Het geven van borstvoeding heeft verschillende voordelen.

Dit zijn de voordelen van borstvoeding, zie borstvoeding.com.

Borstvoeding geven

Het geven van borstvoeding heeft soms wat tijd of hulp nodig. Wij werken nauw samen met verschillende lactatiekundigen. Zo kunnen wij je altijd doorverwijzen naar de juiste persoon die jou verder kan helpen. Daarnaast zijn wij en de kraamverzorgster er om je tijdens de kraamweek te helpen bij het ontdekken en geven van borstvoeding. Informatieve websites over borstvoeding.

Flesvoeding

Er is een breed assortiment flesvoeding. Er zijn verschillende soorten voeding én verschillende merken. Komt een koemelkallergie in de familie voor? Dan kan het verstandig zijn om een hypoallergene voeding te geven. Andere ouders kiezen voor voeding op basis van geitenmelk, omdat geitenmelk makkelijker te verteren is voor de baby.

Lees hier meer informatie over kunstvoeding.

Vragen over borstvoeding en flesvoeding

Heb je vragen over borstvoeding geven of flesvoeding? Stel ze gerust tijdens het spreekuur. Als je het prettig vindt, plannen we extra tijd in zodat we er rustig over kunnen praten. Wil je tijdens je zwangerschap al een afspraak maken met de lactatiekundige? Ook dat kan!

Veelgestelde vragen

Is kunstvoeding geven ook goed?

Elke vrouw, elke zwangerschap en elk kind is anders. Niemand kan voor jou deze beslissing nemen. Dit doe jij zelf samen met jouw partner. Niet iedereen lijkt het geven van borstvoeding prettig. Sommige mogen geen borstvoeding geven vanwege medicatie die zij slikken. Anderen proberen borstvoeding te geven, maar besluiten uiteindelijk toch over te stappen op kunstvoeding. Dit is 100% aan jou en je moet kiezen wat jij prettig vindt. Wel adviseren we je om je goed in te lezen over het verschil tussen borstvoeding en flesvoeding, zodat je een weloverwogen beslissing maakt. Wij hebben hier als praktijk geen mening over, doe wat goed voelt.

Waar vind ik informatie over flesvoeding geven?

Zie hier informatieve sites over flesvoeding:
 

 Staat jouw vraag hierboven niet tussen? Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Contact

085 0797080 Praktijk
085 0797082 Spoed

info@verloskundigenuitgeest.nl

Adressen

Verloskundigenpraktijk
Uitgeest & Akersloot
Molenstraat 1
19 11 BR Uitgeest

Julianaweg 20
1921 BG Akersloot

Aanmelden

Meld online je zwangerschap bij onze praktijk aan.

Privacyverklaring
Cookiebeleid